Baltic Yachts valitsi suomalaisen Oceanvoltin uusimman projektinsa sähkömoottorijärjestelmän toimittajaksi

Baltic Yachts valitsi suomalaisen Oceanvoltin uusimman projektinsa sähkömoottorijärjestelmän toimittajaksi

Lehdistötiedote 25.9.2020

Rakenteilla oleva vene on Suomessa valmistettava sähköinen 68-jalkainen Café Racer. Javier Jaudenesin sunnittelema vene on reilut 20 metriä pitkä ja 5,5 metriä leveä.

Ympäristöajattelu leviää kaikille tasoille, myös purjeveneiden ehdottomaan luksusluokkaan. Baltic Yachtsin uusin projekti on kiistattoman vihreä, mutta silti rajun suorituskykyinen jahti. Café Racer 68 ilmentää Baltic Yachtsin jatkuvaa pyrkimystä vähentää sekä rakennusprosessiin että veneen elinkaareen liittyviä ympäristövaikutuksia, ja se on loistava esimerkki yhtiön kestävän kehityksen tavoitteista.

Café Racer 68 on suunniteltu sähköveneeksi yhteistyössä Oceanvoltin kanssa. Veneessä yhdistyy viimeisintä teknologiaa oleva Oceanvoltin sähköpropulsio Baltic Yachtsin innovatiiviseen järjestelmäsuunnitteluun. Baltic Yachts valitsi Oceanvoltin ylivoimaisen hydrogeneraation ja turvallisen 48V käyttöjännitteen takia.

Veneen moottorijärjestelmänä toimii kaksi palkittua Oceanvolt ServoProp sähkömoottoria, jotka toimivat myös generaattorina purjehdittaessa ja lataavat aluksen kahta 30,4kWh Litium-akkupakettia. Noin 11 solmun vauhdissa sähkömoottorijärjestelmä kykenee tuottamaan sähköä keskimäärin 5kW ja 15 solmussa 10kW. Mikäli tarvitaan pidempää toimintamatkaa kuin mihin akkukapasiteetti antaa myöden, on veneessä mikroturbiinikäyttöinen range extender eli "toimintasäteen jatkaja". Tämä turbiinigeneraattori on erittäin tehokas ja tulee jollakin aikajänteellä mahdollisesti toimimaan myös vedyllä.

“Me Oceanvoltilla olemme todella iloisia ja ylpeitä saadessamme olla mukana Balticin projektissa, joka edustaa lajissaan maailman huippua. Samalla tämä projekti on osoitus sähköisen propulsion hyvistä ominaisuuksista erittäin vaativien asiakkaiden veneissä”, kommentoi Tommi Lassila, CEO, Oceanvolt Oy.

Ensimmäinen Café Racer 68 on parhaillaan tuotannossa ja se toimitetaan omistajalleen kesällä 2021. Veistämöllä on edellytykset jatkossa piensarjatuotantoon, mutta jokainen vene muokattaneen vahvasti asiakkaan toiveiden mukaiseksi.

Hienostunut, hiljainen ja päästötön - ympäristöystävällisten purjeveneiden tulevaisuus on jo täällä!

Baltic 68 Café Racer

Pituus 20,18 m, vesilinjan pituus 19,23 m, leveys 5,56 m, syväys 4,0 m, uppoama 20 600 kg, suunnittelija Javier Jaudenes, lisätiedot Baltic Yachts

Veneen Oceanvolt sähköpropulsiojärjestelmä

2 x Oceanvolt ServoProp
2 x 30,4kWh Litium-akkupaketti

Oceanvolt Oy

Vuonna 2004 perustettu Oceanvolt on johtava veneiden sähkö- ja propulsiojärjestelmien valmistaja. Oceanvolt tarjoaa huipputason sähkömoottoreita, joissa yhdistyvät puhtaus, turvallisuus ja luotettavuus.

Oceanvoltin perusti sarjayrittäjä ja purjehtija Janne Kjellman, joka ymmärsi moottorin välttämättömyyden nykyajan purjeveneilyssä, mutta halusi luoda hiljaisen ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon dieselmoottorille.

Oceanvoltin sähkömoottorijärjestelmät soveltuvat käytettäviksi purjeveneissä, moottoriveneissä, satamalautoissa ja muissa pienissä ja keskisuurissa kaupallisissa veneissä. Moottorijärjestelmien sisäänrakennetun ohjelmiston avulla Oceanvoltin järjestelmiä voi monitoroida ja huoltaa reaaliaikaisesti Internetin välityksellä. Oceanvoltin SD-vetolaitteet on muun muassa palkittu vuonna 2013 SAIL-lehden Pittman Innovation Award -palkinnolla. Patentoitu ServoProp vetolaite säätölapapotkurilla voitti vuonna 2017 alan arvostetuimman DAME-palkinnon moottori- ja propulsiokategoriassa.

Matkan varrella Oceanvolt on rakentanut maailmanlaajuisen venesuunnittelijoiden, venevalmistajien, laivanrakennusinsinöörien, veneilijöiden ja muiden yhteistyökumppaneiden verkoston. Oceanvolt toimitti sähkömoottorijärjestelmän Conrad Colmanin IMOCA 60 veneeseen vuoden 2016 Vendee Globe varten. Juuri nyt Oceanvolt tekee tiivistä yhteistyötä Alex Thomson Racing:in kanssa ja on varustanut heidän uusimman HUGOBOSS -kilpaveneensä tämän vuoden lopulla käytävään Vendee Globe 2020 -kilpailuun.

www.oceanvolt.com

Baltic Yachts

Baltic Yachts is the world’s leading builder of advanced composite yachts. Our highly skilled workforce uses leading edge marine technology and traditional craftsmanship to create award-winning yachts. Each yacht is unique, unmatched in its quality, unmatched in its performance. Through our deep understanding of advanced composite materials like carbon fibre, we build luxury yachts, which are lighter, stiffer, faster and greener than the competition. Controlling weight, maximising performance and using a rigid, precision-engineered structure provide the platform for the best possible sustainable sailing experience.

https://www.balticyachts.fi/

Lisätietoja antaa

Tommi Lassila, Toimitusjohtaja, Oceanvolt Oy
tommi.lassila@oceanvolt.com, +358 50 332 6024

Elisabet Holm, Head of Marketing, Baltic Yachts Oy Ab ltd.
Elisabet.holm@balticyachts.fi, +358 50 590 6268

Lehdistötiedote englanniksi
 

Comments are closed.